Ännu en helg

Så har det gått ännu en helg...
I fredags var jag till läkaren och tog glukos prov, det visade sig vara helt perfekt. Allergi proverna då? Allergiproverna som jag inte hade fått svar på ännu. Jag bad läkaren att kolla om dem hade fått mina provsvar. Ja, det hade de! Jag kan här med ta ett steg in i gräsallergi gruppen. Spännande va? Gräsallergiker! Förövrigt håller jag på och dör känns det som just idag, och det på grund utav min näsa och hals som känns som att dem håller på att växa samman.
Sen så var det ju det där med min extrema trötthet och yrsel. "Det är inte normalt", sa läkaren fast på Nederländska. "Jag föreslår att du går och träffar en specialist som kanske kan hitta något som inte vi kunde se i dina blodprov". Okeeeeeej då får det bli så.

Efter läkarbesöket blev det en sväng på gymmet och sedan matlagning i ungefär 5h. Jag hade fått äran att stå för kvällens meny och samt koka iordning soppan som skulle vara till lördagen. På fredagen blev det spenatsoppa till förrätt och huvudrätt pasta bolognese a'la italienskt recept som jag hittade på någon hemsida på nätet. Vi hade en hel hop med vänner över senare på kvällen så det blev en del prat, skratt och dryck. Natten avslutades i den lokala puben.

I lördags hade jag bestämt in en lunch med min vän Vicky, som jag lärde känna på Skiathos i somras. Hon bodde där i ett halvår och jobbade som reseledare för Tui Hellas. Hon är ifrån Nederländerna och bor ca 1 timme ifrån mig. Igår kom hon över på lunch och fika, det var superkul att träffas igen!
Såhär såg det ut när vi var på Skiathos i somras. Då var det tsipouro tider, nu får man nöja sig med en appelflap.


Nu kommer den hemska nyheten. I fredags hade jag ju gjort iordning soppan som vi skulle ha till lördagen då vi skulle hem till en kusin till Jesse med två andra par (sammanlagt fyra par). Alla skulle laga en varsin maträtt och vi bestämde oss för att laga min kräftsoppa som uppskattas en hel del här. Jag hade kokat ihop den på fredagseftermiddagen så att den kunde stå på spisen över natten och gotta ihop sig. När vi kommer hem från baren på natten pch öppnar dörren så känner jag att det luktar min soppa. Bränd soppa!!!!!!!!!!!!!
Någon har vart och dragit upp gasen på spisen, så där står min soppa och kokar rejält. Eftersom att det redan var grädde i soppan så hade det bildats ett lager utav drypande fett. Såg ut som en stor jäklarns frityrpanna som stod och bubblade hej vilt.
Jag grinade, tro det eller ej! Fan vad arg jag var. När det kommer till mat så är det inte på lek. Det var ju bara för mig att slänga bort soppan och göra en ny på lördagen. Guess what? Den blev bättre! Slutet gott, allting gott.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0