Morfar Bosse!



Min fina morfar och jag i julas.

Klockan har stannat
 och Ditt hjärta slutat slå.
Du är nu där ingen levande kan nå.
All Din oro och sorg är nu borta.
Vi hoppas Du får ro i Din själ
 där himmelens rosor knoppas.

22 mars 1942 - 21 maj 2012

Jag träffade morfar sista gången när jag var hemma i Sverige för ungefär en månad sedan.
Vi drack kaffe och åt kakor som jag hade med mig från Holland. Det tyckte han om.


Vila i frid morpen!

Torsdag

Det är sååååå varmt här i Holland för tillfället. My god! Älskar värme men det är inte härligt när det är så jäklarns fuktigt hela tiden. Rent ut sagt vidrigt. Måste tillägga att det är lite min otur att jag måste jobba 6 dagar den här veckan just när det är som varmast. Samtidigt är jag ju glad att få jobba, för snart åker vi ju till Grekland.
Det värsta är nog ändå att vi inte har air condition på jobbet heller så ni kan ju tänka er hur varmt det är, just för att luftfuktigheten är typ i jämförelse med Turkiet, vad jag kan minnas att vädret var där. Saknar Sveriges klimat, där kan man ju andas normalt året runt. Tycker  synd om våra gäster som måste känna sig som att dem badar bastu ungefär när dem kommer på middag hos oss. Berättade jag tidigare att precis när jag började jobba på Chalet så hade vi en fest på uppevåningen för ungefär 70 personer. Det var så varmt i lokalen och jag sa åt mina kollegor att öppna fönstrerna men ingen ville lyssna, tills en äldre herre i 80 års-åldern helt plötsligt tuppade av så att vi fick tillkalla ambulans. Detta var i februari så då kan ni ju tänka er hur varmt det är nu. Hmmm...

Det är närmre 30 grader här i lilla Nederländerna och eftersom att jag bara hade en dag ledigt den här veckan, i tisdags, så bestämde min pojkvän att vi skulle ut med hans båt och picknicka litegrann. Jag tror vi var på båten i 7h och det var så härligt! Jag hade gjort i ordning en mini smörgåstårta till oss och köpt med exotiska frukter. Vi tog även med oss våran Moët flaska som vi fick utav våran vän Siebe och hans flickvän Ines när vi hade våran födelsedagsfest i Januari. Det var med andra ord på tiden att korka upp den flaskan.


Italiano

Vet ni vad jag gjorde förra fredagen? Jag lagade mat tillsammans med en italienare i hela fem timmar!

Han heter Marco. Han är en god vän till Jan, min pojkväns farbror. Han kommer från Italien. Han är kock och har drivit sin egna resturang någonstans i regionen Umbrien. Han har lärt sig sin matlagning igenom tre generationer av sin släkt.
Han skrattar när han ser vilka köksredskap en vanlig svensson/holländare har i sitt kök.

Så vi började fredagen med att handla varorna som vi behövde  tro det eller ej, men det var lättare än jag hade räknat med. Att handla mat tillsammans med en italienare i en matbutik i Holland kunde lika gärna ha slutat i katastrof.
Alltså, helt ärligt... Det är sämre och minde utbud i affärerna här än vad det är hemma i Sverige. Visste ni att typ den största matvarubutiken här där jag bor i Cuijk inte är mycket större än ICA Supermarket hemma i Enköping. Okej, lite större men inte särskilt mycket mer att erbjuda. Så ni kan ju tänka er för t ex mig, som också älskar att gå runt och kolla i matvarubutik, hur det måste ha vart för stackars Marco. Ba; Eeeeeehh öööööh...
Gick över förväntan bra. Vi hittade allt vi behövde till matlagningen. Stackars kille, jag hade en miljon frågor om matlagning, framförallt om italiensk mat.

På menyn:
Hemmalagad tagliatelle (Marcos gammelmormors recept) severad med tryffel
Bruschetta serverad med tomatkompott och jordärtskocktapenad med tryffel
Omelett med riven tryffel
Friterade grönsaker; lökringar, paprika, zucchini och morötter
Efterrätt: Tiramisu

Har ni någonsin stått bredvid en italienare och själv fått knådat degen som ska bli pasta till kvällsmiddagen? Det går inte att beskriva hur fantastiskt gott det var med färsk pasta. Jag har aldrig ätit så pass färsk pasta i hela mitt liv. Plus, jag har aldrig riktigt blivit "amazed" över tryffel, until now. Tror nog att det bästa är om någon som vet hur det ska serveras, tillagar det. Oh my god säger jag bara vilken fantastiskt middag vi hade.
Såhär såg det ut...

 


Livet i kort

Jag har verkligen vart superupptagen i det sista. Är skönt om ni frågar mig, men såklart önskar jag ju att jag kunde skriva mer i bloggen och uppdatera mer om vad jag gör, när jag gör det. Det går tyvärr inte för det är ju hela tiden någonting på gång, utöver jobbet också.
Är i varje fall jätteglad att jag jobbar mycket nu, passar perfekt tills vi åker på semester om 8 dagar till Skiathos. Semestern är räddad! Den här veckan jobbar jag sex dagar och det har ungefär sett ut så dem senaste två veckorna. Är supertrött dock, igår vart det 10h och 15 minuters pass, var helt slut när jag kom hem och däckade på en gång nästan när jag hade lagt mig ner i sängen.

Har vart lite nere på sistone angående en del grejer. Ibland känns det som att jag lever någon annans liv istället för mitt liv, som jag alltid har gjort precis hur jag vill. Det är ju både på gott och ont.
Jag måste hitta den där röda tråden. Den där tråden som är länken till ett tryggt och starkt förhållande och den som man kan dra lite i när man känner att man behöver det.

Stor kram till er, från mig!


MAMA!!!

Mama, Mats och Vidar har flyttat till New York!!
Neeeeej då, detvar ju bara en dröm jag hade igår natt.

Idag är det mamas födelsedag så henne vill jag gratulera med blommor och choklad. Vi ses snart älskade mama, rättare sagt på Skiathos om sisådär en 8 dagar.

Här är en bild från mama, syrran och jag i julas. Snygga va?

Promenad i parken

På vägen till mitt jobb går jag alltid igenom en stor park och en lång allé (heter det va?). Kolla vad fint träden har blommat ut. Bilderna ser dock inte så somriga ut som man hade hoppats på den här årstiden men ändå.

Hej hej

Igår var det strålande solsken och typ 23 grader. Idag är det regn och 9 grader. Vilken sväng-om liksom! Det känns också. Jag är trött idag.
Jag har haft fullt upp med jobb dem senaste dagarna och det är skönt. Saknar att jobba när jag inte jobbar och när jag jobbar så vill jag ha semester. Det är nog en vanlig känsla hos de flesta människor. Det känns ändå hur bra somhelst att jobba för tillfället, då är jag mer värd den där semestern till Skiathos som går av stapeln den 29e maj. Längtar så otroligt mycket. Känns som en kort sekund men ändå en evighet sedan jag var där.
Måste tillbaka... Nu!

Såhär såg det ut igår när vi åkte en tur med Jos båt i kanalen här i Cuijk; de Maas.
 

Sorry

Uppdatering kommer imorgon!
(Har haft fullt upp med att jobba dem senaste dagarna)

Uppdatering

Här kommer en uppdatering i bilder från mitt kommande rum.


GRATTIS PAPA!

Igår var det Henk's (katten) födelsedag. Det firade vi med en tårta som jag hade bakat och ett litet ljus format till siffran två, lika många år som Henk fyllde. Gulligt va?


Men idag är det PAPA's födelsedag!!! Grattis papa på födelsedagen!
Här är en bild på oss två från i somras när han var och hälsade på mig på Skiathos i Augusti.


Båtutflykt!

Det blev en båtutflykt såhår på måndags eftermiddagen tillsammans med Jos och Björn.

Nytt jobb

Kom tillbaka från Venray för någon timme sedan. Var på jobbintervju på en eventhall där jag jobbade några dagar i höstas. Jag blev så trevligt bemött av de tre cheferna där som jag enbart träffade i tre dagar men som blev så glada att se mig och välkomnade mig högljutt. Kändes kul faktiskt!
Anledningen till att jag var på jobbintervju idag är ju för att jag som tidigare har nämnt här i bloggen att mitt andra jobb inte har haft något jobb så att säga det på den sista tiden, och tyvärr kan ju ingen människa leva på att jobba 15h i månaden. Ni hör ju hur det låter...
Eftersom att jag visste att cheferna för eventhallen i Venray jättegärna ville att jag jobbade för dem så hörde jag av mig i förra torsdagen och bokade genast in ett möte idag. Har i stort sett skrivit kontrakt. Det känns bra att ha två jobb som kan man kombinera och det var jag tydlíg med att jag ville också. Dock så är det sämre betalt på detta jobb än mitt andra, men just för tillfället så har jag inget val. Ett jobb är ju ändå ett jobb. Det viktiga är att jag har något att fördriva tiden med, samt att det är ett bra sätt att lära sig ett nytt språk och så är det ju alltid kul att åka iväg lite och träffa nya människor. Nu har jag två jobb på olika ställen, hoppas jag inte blandar ihop vilken sida på tågstationen jag måste gå till.

Såhär såg det ut i entrén när jag väntade på att få gå in på mitt möte. Tjusigt!

Pannkaka

Har precit kommit hem ifrån en söndagsmiddag på pannkaksrestaurangen Den Tol. Sist jag var där var jag inte alls nöjd med min mat, så jag gick på det säkra kortet och tog en desserpannkaka med jordgubbar, glass och grädde. Den var supergod!
Här kan ni kolla in restaurangen. Pannkakasrestauranger är jättepopulära här i Nederländerna by the way.

Ännu en helg

Så har det gått ännu en helg...
I fredags var jag till läkaren och tog glukos prov, det visade sig vara helt perfekt. Allergi proverna då? Allergiproverna som jag inte hade fått svar på ännu. Jag bad läkaren att kolla om dem hade fått mina provsvar. Ja, det hade de! Jag kan här med ta ett steg in i gräsallergi gruppen. Spännande va? Gräsallergiker! Förövrigt håller jag på och dör känns det som just idag, och det på grund utav min näsa och hals som känns som att dem håller på att växa samman.
Sen så var det ju det där med min extrema trötthet och yrsel. "Det är inte normalt", sa läkaren fast på Nederländska. "Jag föreslår att du går och träffar en specialist som kanske kan hitta något som inte vi kunde se i dina blodprov". Okeeeeeej då får det bli så.

Efter läkarbesöket blev det en sväng på gymmet och sedan matlagning i ungefär 5h. Jag hade fått äran att stå för kvällens meny och samt koka iordning soppan som skulle vara till lördagen. På fredagen blev det spenatsoppa till förrätt och huvudrätt pasta bolognese a'la italienskt recept som jag hittade på någon hemsida på nätet. Vi hade en hel hop med vänner över senare på kvällen så det blev en del prat, skratt och dryck. Natten avslutades i den lokala puben.

I lördags hade jag bestämt in en lunch med min vän Vicky, som jag lärde känna på Skiathos i somras. Hon bodde där i ett halvår och jobbade som reseledare för Tui Hellas. Hon är ifrån Nederländerna och bor ca 1 timme ifrån mig. Igår kom hon över på lunch och fika, det var superkul att träffas igen!
Såhär såg det ut när vi var på Skiathos i somras. Då var det tsipouro tider, nu får man nöja sig med en appelflap.


Nu kommer den hemska nyheten. I fredags hade jag ju gjort iordning soppan som vi skulle ha till lördagen då vi skulle hem till en kusin till Jesse med två andra par (sammanlagt fyra par). Alla skulle laga en varsin maträtt och vi bestämde oss för att laga min kräftsoppa som uppskattas en hel del här. Jag hade kokat ihop den på fredagseftermiddagen så att den kunde stå på spisen över natten och gotta ihop sig. När vi kommer hem från baren på natten pch öppnar dörren så känner jag att det luktar min soppa. Bränd soppa!!!!!!!!!!!!!
Någon har vart och dragit upp gasen på spisen, så där står min soppa och kokar rejält. Eftersom att det redan var grädde i soppan så hade det bildats ett lager utav drypande fett. Såg ut som en stor jäklarns frityrpanna som stod och bubblade hej vilt.
Jag grinade, tro det eller ej! Fan vad arg jag var. När det kommer till mat så är det inte på lek. Det var ju bara för mig att slänga bort soppan och göra en ny på lördagen. Guess what? Den blev bättre! Slutet gott, allting gott.

QUEENSDAY

Det blev Eindhoven i mandags for Jesse och mig. Vi akte tillsammans med nagra andra vanner, Ron, Florance, Jacco och Joris for att fira denna kungliga tillstallning. Dem flesta klar sig i orangea klader eller blatt, vitt och rott som ar Nederlandska fargerna. Man skulle ju latt och slatt kunna jamfora valborg med Queensday eftersom att det firas utomhus och man festar hela dagen/natten. Det som dock inte gar att jamfora ar alla fantastiskt uppbyggda stages (scener?) med Dj's som spelar bra musik till skillnad pa dalig musik i Sverige. Horde att Armin Van Buuren var i Leiden och spelade. Ja, ni hor ju sjalva liksom, det ar ju vardsklass pa festerna har i Nederlanderna.

Vem var det forresten som myntade uttrycket ''Lilla Sverige''? Sverige ligger pa femte plats som storsta land i Europa, om man raknar med att Ryssland tillhor till viss del Asien. Daaaah!
Sverige ar INTE litet. Det ar gar ungefar 11 Holland pa Sveriges yta. Dock sa bor det 9(?) miljoner manniskor i Sverige bara och ca 16,5 miljoner manniskor i Nederlanderna. BANG !!!!!!!
Forstar ni om det var superfullt med manniskor overallt i mandags? Jesus!

Plus: ca 25 grader utomhus
Minus: En kille som stod bredvid Jesse och mig pa taget blev sugen pa att dra en lina kokain mitt framfor allihopa. HALLAAAAAA, vad hande dar liksom?! Det var fanimig ruggigt att se.

Har kommer lite roliga bilder. Enjoy! Forresten, vad tycker ni om min fina orangea klanning jag fick utav min pojkvan? Hehe!


Hurra!!!

Sag att Marianne hade lamnat en kommentar, tack for det, och hanvisat till en hhemsida pa internet dar man kan bestalla svenska varor ifran. WOW! Dem har nya marabou chokladen med saltlakrits dar. Dags att skamma bort sig sjalv kanske?
Har kan ni som inte bor i Sverige bestalla hem allt fran marabou choklad till paskmust.

Forlat, detta inlagg blir lite konstigt eftersom att jag har Jesses dator och den ar inte med svenskt alfabet.


Tjuvtitt

Här får ni en tjuvtitt ifrån Koninginnedag, (översättning engelska: Queens day. En hyllning till Drottning Beatrix) som vi firade i måndags. Fler bilder kommer imorgon.

Damn!

Damn! Jag glömde att köpa med mig Marabou choklad med saltlakrits. BUUHHUUUUU den var verkligen den godaste av alla marabou choklader någonsin. Och den var tydligen bara i limited edition. Vad ska jag göra??

Wiiiiihooooo!

Jag ska få mitt egna rum!!!!!!!

Astrid och Eric hade pratat lite när jag var över till Sverige, om att göra om deras typ förråd/vindsrum till mitt rum. Det är redan isolerat så det enda som behövs göra är ju att lägga golv/matta och tapet på väggarna. Möjligtvis ett fönster som går att öppna för luftens skull.
Detta rum hade jag ingen aning om att det ens existerade. Trodde det var något litet förråd men det visade sig vara typ lika stort som ett vardagsrum, och det är precis vad jag vill göra det till också. Ett lounge rum med typ vardagsrumskänsla. Där jag får vara helt ostörd.
Rummet ligger vägg i vägg där Jesse och jag har våran säng, så ifrån vårat "sovrum" kommer det att bli en dörr in till mitt lilla krypin. Astrid och Eric tycker att det är på tiden att jag har mitt egna precis som alla andra har i den här familjen. Där kan jag ha mina möbler och få känna mig som hemma, som Tove!

Idag har vi plockat ut ALLT som dem har samlat på sig igenom åren, och herreguuuud vad med grejer!
Fortsättning följer...

Queensday!

Queensday uppdatering kommer senare, pojkvän har snott minneskortet till kameran och där finns alla "orangea" bilder.

Aaaaah...

Jag ringde läkaren imorse innan jag stack ut på en joggingtur. Mina resultat såg bra ut (?) Ööööh, men det känns inte så bra? Måste faktiskt erkänna att jag hade blivit glad ifall det var fel på någonting så att man kan sätta fingret på det och kanske få hjälp. Måste göra ett till test för glukos och svaren från allergi kommer i nästa vecka eller om två veckor. Orka!

Jahaaaaa... Jag var ju över till Svedala i förra veckan och gud vilka underbara dagar jag hade där. Det var helt annorlunda att komma hem nu när det börjar bli varmt och skönt än då när jag var hemma i slutet på December. Hann med allt förutom åka till Stockholm, vilket var typ mina första prioritering för att jag älskar Stockholm och inte har vart där på ett bra tag nu. Men det gjorde inget, för det var perfekt att spendera fem dagar i Enköping också tillsammans med familj och vänner. Det behövdes.



Mama ser överlycklig ut att jag åker hem?! Det blev inga festbilder den här gången eftersom att min kamera inte hade något batteri kvar och jag hade glömt laddaren i Holland.
Var lite ledsamt att åka hem men dem känslorna går ju över också.
Hade en väldigt turbulens flygresa hem och det är aldrig trevligt. Jag är aldrig flygrädd om jag flyger med andra, men när man är ensam och det är lite turbulens så får man ju lite panik. 
Ja ja, så är det!


Dåligt Tove, dåligt!

HEJ!

Förlåt att det har vart så hemskt dålig uppdatering här i bloggen men jag lovar, iväll kommer det upp en del nya intressanta uppdateringar. Här kommer en ledtråd...

Kan ni gissa vad vi håller på med?

RSS 2.0