På riktigt?!

Angående inbrottstjuvarna som vi hade här i förra veckan... Dem satt tydligen i häktet i tre dagar. Jesse och silke tycker typ synd om dem. På riktigt liksom?! Om man inte vill hamna i häktet så kanske man borde tänka på konsekvenserna innan man gör något olagligt. Så resonerar jag. Det spelar faktiskt ingen roll ifall dem snor en tv eller toalettpapper. Känslan av att någon inkräktar på privat egendom är kuslig. Den här gången var det ju egentligen inte så allvarligt men jag har precis kommit till Holland och försöker hitta min plats här och tycker att det är obehagligt att två okända människor har vart i mitt sovrum liksom, det tror jag att alla som jag känner förstår också. Så sorry, men jag kan faktiskt inte tycka synd om idioter som får för sig att gå in i någon annans hus och sno grejer. En dag eller tre dagar i häkte, det avgörs av polisen om det är nödvändigt.

Jesse pratade med polisen idag och fick då frågan om han kunde ge tillstånd till inkräktarna att sända över blommor till oss. Det tycker jag att dem kan göra!

Fråga

Någon som vet vart jag kan få tag på dem här fantastiska pastellfärgade kilklackarna?! VILL HA!

Sjuk

Ligger i sängen just för tillfället. Är febrig och hostig. Känns inget vidare men blev glad  när Jesse kom upp med en kopp teh och en värktablett som frukost i sängen. Snällt av han! Nu ska jag kolla vidare på Animal Planet. Minns ni krokodiljägaren? Han som var så populär för några år sen och så dog han av ett ormbett tror jag, kommer inte ihåg namnet på han, tror han var australienare. Han är i varjefall på tv nu och det känns ju precis som när man låg hemma och var sjuk när man var liten, då kollade man ju antingen på det eller någon gammal svart/vit film som gick på ettan eller tvåan. Whatever... Krya på mig!!

Översättning

Jag ska precis till att översätta våran nya meny från jobbet. Det underlättar ju för mig när jag tar beställningar om jag vet vad det är först och främst. Måste dock ta hjälp av min man och google translate. Tack google, ni gör livet lite lättare!


Våren är på väg

Efter karnevalen i förra onsdagen så var det fantastiskt väder, riktigt vårdväder med sol och kvittrande fåglar. Vi satt utomhus och drack kaffe och åt lunch i solen. Åååh underbara vår och sommar, jag behöver er nuuuu!
Blev överlycklig igår igen när jag vaknade av solen. När jag väntade på tåget påväg hem efter jobbet igår kväll ungefär 18.30 så var det fortfarande lite ljust ute och fåglarna kvittrade. Jag totalt älskar den känslan man får i kroppen vid den årstiden. Vet att jag tidigare i bloggen klagade på årstiderna här i Nederländerna, men tummen upp för att våren kommer tidigare här alltså. Idag hade vi 9 grader och sol. Vårjacka snart tror jag!


Bowling

För några helger sedan fick kompisarna (gänget bestående av: Dirk & Lara, Ron & Florence, Rens & Manou, Derk & Sofie plus Jos) för sig att vi borde åka och bowla. Vi åkte till Mill, ja ni hör ju själva, en liten by någonstans i närheten av där vi bor. Man är ju inget stort fan utav bowling, har kanske bowlat 4 gånger totalt i mitt liv men det var faktiskt ganska kul, och jag kom inte sist!


Daaaa!

Jag KRÄVER här med flera kommentarer utav mina läsare. Vill ha lite feedback, tack!

Grattis Victoria & Daniel

Jag är väl egentligen inget stort fan av att följa kungligheter men jag är svensk i Nederländerna och borde sända över mina gratulationer till kronprinsessan Victoria med make Daniel till deras nyfödda dotter. Gratulerar! Måste även tillägga att namnet är jättefint som dem har valt till den lilla prinsessan, något som historikern Herman Lindqvist inte vekar tycka, men vem är han liksom? Ööööh...

Det är så mycket kärlek in the air nu... Blev sååå glad när jag fick en inbjudan av min kusin Madeleine till hennes brölloppsfest i sommar. Herregud hon ska gifta sig, Madde liksom. Vet dock inte om jag kan vara där men jag önskar all lycka till framtiden. Och Niklas då, lillkusinen som ska bli papa närsomhelst. Även en av Jesse's kusiner skall snart bli papa och det blir den första i den nya generationen.
Man kan ju inte sluta le!

Min man och jag


Den Bosch

Såhär såg det ut när Jesse åkte iväg för att uppträda under paraden i Den Bosch.



Karneval 2012


La, la laaaaa

Så, då var det slut på karnevalen 2012. Fyra dagar fyllda av fest, alkohol, vänner, idioter, skratt och även tårar.

Resumé: Lördagen började fantastiskt med vänner, alla i olika utklädnader. Eftersom att det är dag ett  och alla är förväntansfulla vad som kommer ske de närmaste dagarna så går nästan all energi åt den här kvällen, inklusive min energi. Blev en hel del ståhej som jag inte ens orkar ta upp här...
Söndagsmorgon var rent ut sagt hemsk för min del. Jag mådde pyton av alkoholen från kvällen innan, samt av nya intryck och andra grejer. Svimmade inne i köket men mådde bättre efter några knäckebrödsmackor. Gick ut för att kolla på paraden. På kvällen så var det dags för party igen, jag varvade vatten med bubbelvatten varannan gång. Guess what? Jag hade minst lika kul som alla andra fyllon. Ingen speciellt hände egentligen på söndagen.
På måndagen bestämde jag mig för att åka tillsammans med min pojkvän som skulle uppträda under paraden i Hertogen Bosch, a.k.a Den Bosch (typ huvudstad i Brabant provinsen). När vi kom tillbaka hem så var alla vänner och bekanta redan här och det blev ännu en kväll till alla barer. Ingen alkohol för mig igen.
Nu var det äntligen tisdag. Det här är den mest uppmärksamma dagen av alla dagar. Det är ett riktigt stort event med liveband som spelar, kända Dj´s och 20.000 människor runt om från hela landet som kommer enbart för den här dagen. Det de flesta kommer för är 11 Krogentocht vilket innebär att man tidigt på dagen börjar gå runt från bar till bar (utomhus) och för varje dryck man beställer får man en stämpel på sitt stämpelkort. Egentligen så är det ingen vits med att ha ett stämpelkort men eftersom det var min första gång så måste jag såklart ha det. Hade en riktigt rolig dag, det var helt klart den bästa dagen, tills en bartender vägrade servera mig vatten... det var då allt skedde. Jag gick hem för att dricka vatten och när jag kommer utanför vårt hus ser jag att Silke och hennes kompisar sitter i köket och sen kollar jag in på vårt rum och ser att en röd lampa är tänd. den röda lampan är sällan tänd tänker jag men fortsätter gå tills jag kommer in på rummet och ser två helt okända killar. Jag blev tokig när jag insåg att ena killen står och packar på sig grejer från vårat rum så jag skriker rakt ut: "WHO THE FUCK ARE YOU AND WHAT THE FUCK ARE YOU FOING IN MY ROOM?". Jag tar tag i den ena killen men då börjar han springa och jag efter vet ni, men jag hann inte ikapp de. Silkes pojkvän Jan ringer till polisen, och då upptäcker vi även att det är en till tjej i huset.Några minuter senare kommer även en kille tillbaka, och i ungefär samma stund kommer polisen också och griper killen och tjejen efter att jag säger åt de att båda två är kriminella. Sen hade jag förhör med polisen och de tog vitnessmål. Hur dum får man vara att bara gå in i någons hus och sno grejer?! Som tur var så saknar ingen av oss något värdefullt, tror de bara hann ta några flaskor Bacardi och Whiskey. Jag var så förbannad över hela den här situationen, går inte att beskriva mig själv så ni kan förstå men allihopa som såg allt sa efteråt att de inte vill hamna i bråk med mig. Polisen sa att jag kom i perfekt tijming innan de hann stjäla datorerna och sen så sa de till min pojkvän att han skulle vara mycket stolt över sin flickvän som var så modig och ingrep snabbt och att jag kanske borde tänka över en framtid inom polisen. Här kan ni läsa artikeln från internet., ja i varjefall ni som förstår nederländska eller ni som använder google translate.

Plus: Vädret var perfekt för utomhusaktiviteter.
Minus: Människor verkar inte fatta att man kan festa utan alkohol.
Höjdpunkt: Jag jagar inbrottstjuvar!
Lågpunkt: Vi hade inbvrottstjuvar i vårt rum.
Roligaste: 11 Krogentocht. Älskade stämningen!!!
Tråkigaste: Allt skit som kommer med onyktra människor, inklusive mig själv. Jag är inte bättre än någon annan.


Lille katt, lille katt

Kaffe kan minnsan inte väcka Henk...


OH my god!

Idag när jag skulle in på affären och handla lite grejer så chockades hela jag när jag insåg att t o m matbutiken har förvandlats till en levande reklampelare för årets karneval. Tänkte för mig själv att detta måste smygfotas så att ni förstår hur stort allvar karnevalen är här så jag tog lite bilder då det helt plötsligt kom fram en dam som jobbar i butiken och frågade mig varför jag tog kort. Jag svarade att jag ville visa alla hemma i Sverige hur stor karnevalen är i Cuijk så då frågade hon om jag hade sett hattarna vid vinavdelningen och föreslog att jag tog flera bilder. Hmm...  
Såhär såg det ut. Bilderna är taga med mobiltelefonen.


Såhär ser det ut när man är...

KÄR!

Bilden togs i oktober, min första helg i Holland, när en kusin till Jesse gifte sig


Ett fat kommer lastat med...

Oj, vi har haft väldigt mycket bokat på Chalet (mitt jobb) de senaste dagarna. T ex på alla hjärtans dag så var det fullt hus, och det var jättehärlig stämning. Trivs riktigt bra på mitt nya jobb.
För X-antal år sedan, runt andra världskriget så brukade byggnaden vara ett sjukhus, som nu är en restaurang istället. Det är en high-class restaurang där det dyraste rödvinet kostar 13.000 svenska kronor, utan att låta stroppig. Atmosfären är lugn och sansad, med andra ord helt fantastisk! Det är precis vad jag behövde för att kunna fortsätta jobba inom restaurangbranschen. Var helt sjukt less förra året när jag fortfarande bodde i Enköping och serverade samma människor vecka in, vecka ut... I månader!! Blev till slut nästan otrevlig mot vissa människor, för man vet vilka typer dem är. Synd om människor som inte har bättre liv utan måste dricka sig stupfulla varje helg på samma krog. Ja ja...
Idag hade jag en ledig dag från jobbet i vilket fall så jag har roat mig med att baka kanelbullar, vilket blev en riktig succé här hemma hos familjen Boeijen. Tyvärr så verkar de inte ha pärlsocker i Holland så jag fick nöja mig med någon typ av kristallsocker. det är första gången jag bakar bullar och måste ärligt säga att det var fanimig de godaste bullarna jag någonsin ätit!




Grattis Jan!

Jag är sååå glad idag. Sedan i somras har jag funderat på om Jan, Silke's pojkvän (Silke är Jesse's syster) skulle kunna bli modell, men har inte kommit mig för att fråga eftersom jag inte riktigt vet själv hur man ska gå till väga på bästa möjligt sätt.
För några månader sedan så hade jag min barndomsvän Jessica över på besök här i Holland. Eftersom att hon själv har jobbat som modell sen hon var 15 tänkte jag att om någon vet, så borde Jessica veta hur jag ska gå till väga med Jan. Jessica blev överförtjust i idén själv och hade inte ens tänkt på hur perfekt Jan är. Så vi tog foton utav Jan och Jessica kontaktade en god vän till henne i Stockholm som har startat sin egen agentur och som vi kunde ställa lite frågor till. Killen i Stockholm hjälpte mig att hitta en agentur som han trodde skulle passa perfekt för Jan, efter att jag hade visat honom bilderna jag tog. Jag hörde av mig till agenturen i Amsterdam och blev genast inbjuden till att ta med mig Jan och komma veckan därpå till Amsterdam.
På agenturen hamnade vi mitt i en casting, eftersom att Tony (från Tony Jones Model Management) hade glömt bort att vi skulle komma på möte samma dag. Jag misstänker att castingen var för ett underklädes jobb, eftersom att killarna behövde klä av sig (synd för mig).
Jan var supernervös stackarn men jag var överlycklig! Italienaren som höll i castingen presenterade sig för mig och efteråt för Jan, och han frågade om det var okej för Jan att gå för honom och även om han fick ta polaroider. Jan hade precis genomgått sin första casting, utav misstag!
Jag kan berätta allting som har hänt efteråt med plåtningar och hur mycket alla fotografer tycker om Jan men det jag ville komma till var att från och med idag så finns Jan med på Tony Jones hemsida, äntligen! så som vi väntat.
Jag har scoutat min första modell och här kan ni nu alla få ta del av honom.
 Klicka på länken här

Happy Valentines day!

Eftersom att jag måste iväg och jobba idag, på alla hjärtans dag så ordnade min fantastiska pojkvän en romantisk kväll för oss igår. Visst låter jag cheesy, men jag är ju kär så låt mig vara.
Vi bokade in oss i hans föräldrars garden house, vad blir det på svenska, tomthus, trädgårdshus? Äsch, det låter bättre med garden house. Vi spelade vårt favoritspel tavli (grekisk version av backgammon), kollade på musik dvd, badade bastu, drack vin, åt choklad, och avslutade kvällen med en film Crazy Stupid Love, rekommenderas starkt. Allt detta framför en öppen vedspis där min underbara pojkvän hade gjort iordning en säng åt oss. Efter filmen somnade vi framför brasan.


SEMLOR!

Funderar seriöst på att baka semlor, eller typ kanelbullar. Någon som har lite recept att bjuda på? Lämna i kommentarsfältet pleeeeease! vill inte ha recept på några torra grejer, ska vara saftigt och härligt när man proppar i sig toves hemmabakade bullar.



På tal om matlagning... I förra veckan fick jag för första gången smaka boerenkool, (boer = bonde, kool = kål) en typisk traditionell maträtt här i Nederländerna, men det var inte riktigt min grej va. Eftersom att jag har en egen matlagningsdag i veckan så tänkte jag att nästa gång blir det köttfärslimpa med potatismos, och så blev det också igår kväll. Tror även att svensk husmanskost uppskattades något mer än boerenkool. Mycket trevligt att införa lite svenska matvanor i det holländska hushållet. Visste ni t ex att dem äter strössel på mjukt bröd? Nej tack, gröt och knäckebrödsmacka passar mig utmärkt. Tror faktiskt att sen jag kom hit så har knäckebrödsförsäljningen ökat enormt i matbutikerna. Jesse brukar säga att han trodde knäckebröd var mest ett skämt om oss svenskar, men nu har han insett att vi faktiskt äter det. Även om gröt inte lockar min pojkvän och hans familj så har de faktiskt börjat äta en hel del knäckebröd själva sen jag kom hit.


Karneval?

Vart ska jag börja någonstans?
Det börjar närma sig årets karneval, ett firande som är väldigt populärt i provinsen Brabant och har vart de senaste århundradena tror jag. Cuijk, där jag bor, tillhör Brabant och i Cuijk är det överdrivet populärt. Nu tänker jag passa på att säga till er alla att jag är inget fan av att klä ut mig och supa skallen i tusen bitar och som jag har förstått så är karnevalen i Cuijk precis så. Jag kan med andra ord kalla det grisfest, och grisfest kommer det att bli. Men mer om det återkommer jag om efter karnevalen.
Hursomhelst så är det väldigt viktigt för min pojkvän att jag får "uppleva" karnevalen och han har rent ut sagt bett mig om att försöka ta ledigt om jag måste jobba under karnevalen. Nu har jag haft tur så jag inte har fått några pass just de dagarna och det innebär ju firande av karnevalen.
Igår åkte jag och Jesse hem till hans kusin Guul och hans flickvän Laura, som är en väldigt god vän till mig också, på söndagsfika. Jag lånade en karneval outfit utav Laura och ni kan se den på bilden här.
Jag kommer att vara tyska Heidi och Jesse föreslog att han kan klä ut sig till tyska Peter, med lederhosen.
Vi får se hur detta slutar...


På toppen av ett berg

När jag var yngre älskade jag att åka bil. Har alltid tyckt att det är helt underbart, det gör jag fortfarande men för ungefär för två år sen så blir jag väldigt lätt åksjuk när jag sitter i en bil. Det spelar ingen roll vad andra säger, "sitt i mitten", "kolla på vägen", "sitt i framsätet". Jag kan bli illamående oavsett vart jag sitter och vart jag kollar någonstans. Det är ungefär 50/50 varje gång jag sätter mig i en bil och blir jag illamående så stannar det hela resan. Kommer det så kommer det helt enkelt. 

Natten till den andra Januari i år, packade vi in oss, (pojkvän, m. familj plus vänner till familjen) i två bilar och körde från Holland till Österrike. 
Jag sitter i mitten i baksätet med min pojkvän lutandes mot mig på ena sidan och en 15 åring lutandes mot mig på andra sidan. I framsätet sitter två sjungande svärföräldrar och ylar, tänk er till typisk tysk aprés ski musik (fy faaaan). Vi har suttit i bilen i en halvtimme, klockan är bara 2 mitt i natten, nu börjas det... Och det beror inte på någon åksjuka den här gången inte. Jag tror att det gick ungefär en och en halvtimme, sen kunde jag inte stå ut längre. Jag tog Ipoden och hörlurarna på högsta volym och somnade. Jag sov mig igenom heeela bilresan, vaknade när vi stannade till i Tyskland för frukost klockan åtta på morgonen, då var det fortfarande allsång A´la Aprés Ski i bilen och när jag frågade så var det ingen annan än jag som hade sovit. Är man svensk eller?!
Kan ju inte göra annat än att skratta åt situationen.
Här får ni se ett utplock av bilder från min skidsemester i Österrike.


1. Österrike. 2. Jag och Jesse. 3. Jag, Jesse & Björn. 4. Jesse & jag. 5. Äter lunch på Schi-Alm restaurant uppe i bergen. 6. På After ski, även kallat Aprés Ski, med Silke, Jan och Rosalie. 7. Silke, Rosalie och Jan. 8. Pippi långstrump. 9. Efter skidskola i två dagar kunde jag äntligen åka skidor med min pojkvän. 10. PRO! 11. Ner igen, Rosalie, Astrid och silke. 12. Aprés ski igen, med Jesse, Ronald och Eric.

To learn, or not to learn...

Alla som känner mig väl vet hur jag och koncentration inte alla gånger kommer överens med varann. Sen jag var liten har jag väldigt svårt att fokusera och koncentrera mig på en sak åt gången. I skolan var det värst tror jag, det gick inte för mig att hitta koncentration såsom dem flesta verkar ha så lätt för. Jag har ju alltid tyckt om att läsa och skriva och det gör jag fortfarande. Så nu har jag då ett ganska stort problem... Jag måste lära mig nederländska, inte direkt tills nästa vecka, men helst så fort som möjligt. Jag börjar känna mig lite som en outsider här. Holländare är dock väldigt positiva till att själva prata engelska och det är inte ofta jag stöter på någon som inte pratar engelska, har hänt kanske fem gånger, men eftersom jag bor i Holland nu och har börjat jobba så vill jag lära mig språket. Jag är van att bo utomlands och höra många olika språk runt omkring mig men det är första gången sen jag kom till Holland som jag faktiskt känner mig utanför ibland. Jag vill ju förstå allt och även om jag förstår vad människor pratar om så förstår jag inte allt, och då känner jag mig dum som hela tiden frågar vad som sägs. And I am not stupid!
För några veckor sedan gick jag till biblioteket och lånade en talkurs-bok för hemmastudier. I några veckor nu så har jag studerat ganska flitigt och jag lär mig mer och mer. Har ett eget rum där jag kan sitta i flera timmar utan att bli störd och det har fungerat jättebra, men så i förra veckan så började jag på mitt nya jobb och efter det kan jag inte hitta tillbaka till min nyfunna koncentration. What happened?!  De dagar som jag inte jobbar vill jag ju såklart fortsätta studera holländska, så att jag så snabbt som möjligt kan lära mig att prata och till slut hitta min plats här, känna mig hemma och inte förbli en outsider - The non dutch speaking girl in the Netherlands!
Håll tummarna för mig!


Vinter? I Holland?

Hemma i Sverige är jag van vid fyra årstider. Vår, sommar, höst och vinter. Skall man jämföra svenska årstider med nederländska så är alla fyra årstiderna i Sverige extrema. Under vinterhalvåret så är det mörkt och kallt, med massor utav snö, vanligtvis. När det sen börjar vankas påsktider så smyger sig sakta men säkert våren sig fram, och det finns nog inget bättre efter en kall, mörk och lång vinter när dagarna plötsligt känns längre för att solen går ner senare och snön smälter. När det är sommar så är det nästan ljust dygnet runt och vi har fantastiska veckor med sol (har haft de senaste åren). Sensommarn brukar ju också vara helt fantastisk i Sverige. Sedan har vi ju hösten med sin gråa himmel, regn, fukt... 
Hursomhelst, det jag skulle komma fram till är att sen jag kom till Holland kan jag knappt hålla reda på vilken månad vi är i. Vädret har i stort sett vart detsamma från mitten av oktober tills för en vecka sedan, då kom det snö! Oh wow, snö? Här? I Holland? Jajemän, och vilka problem det ställer till med. 3 cm snö och tågen slutar gå!!!

Ja, jag skulle ju kunna ta upp en debatt här och nu men det känns inte ens värt det så istället visar jag bilder från när Jesse (för er som inte vet, min pojkvän) och jag gjorde i ordning varm choklad i en thermos, packade skridskorna och gav oss ut på isen. Papa, hoppas du blir stolt!


HALLÅ HALLÅ

Jag har funderat länge på att starta min gamla blogg, för jag saknar faktiskt den gamla goda tiden då jag i stort sett bloggade varje dag. Min blogg nådde aldrig till skyarna utan stannade rätt privat men den blev rätt så populär att läsa när jag flyttade utomlands. Då kunde familj och vänner hålla sig uppdaterade utan att jag behövde skriva tusentals mail till allihopa.
Så nu när jag bor i Nederländerna, (som de flesta känner till som Holland) och inte träffar min familj och mina vänner så ofta så tänker jag starta en ny blogg med skrift och bilder, för jag tycker själv att bilder är det bästa i en blogg. Enjoy!

RSS 2.0