Radio gaga


Instagram

Följ mig på Instagram. Där heter jag tovestar.


Bäret, du har så rätt!

Kom precis hem ifrån ett besök hos doktorn. Han var jättetrevlig! Jag har sådan tur att jag fick komma in till den praktiken där min vän Sofie, som ni säkert har hört talas om här i bloggen förut, jobbar. Det är nämligen hennes styvpapas (halvpapa/plastpapas) klinik och eftersom att min pojkvän och hans familj också går till den kliniken så var jag mer än välkommen dit även fast dem redan har för många som går dit. Känns superbra att ha en husläkare här nu i Holland där man känner sig välkommen hos och trygg med.
I vilket fall somhelst, doktorn konstaterade att jag lider utav migrän så han har skrivit ut två olika mediciner till mig nu som jag tänkte att jag skulle gå och hämta ut innan lunch. Den ena medicinen måste jag äta varje dag för att motverka migrän, den andra medicinen ska jag enbart äta om jag får huvudvärk.
Tänk, jag har gått runt med det här i flera år nu och äntligen så hoppas jag på att det kan bli en förbättring. Jag fick inte börja äta den medicinen som ska ätas varje dag tills jag kommer hem från Sverige, ifall det skulle hända något men den andra medicinen fick jag ta med mig för säkerhets skull.
Doktorn skickade iväg mig till ett annat ställe så att jag kunde få mina blodprov gjorda. Eftersom att dem har så fullt upp på kliniken jobbar dem tillsammans med ett annat ställe så det var ju bara att cykla dit och göra blodprov. Får svar i nästa vecka ifall det skulle vara något. Uff för blodprov by the way! Det sticker till och så får jag alldeles svettiga handflator. Men det är verkligen bättre att titta när dem gör det än att kolla bort. Man har läget under kontroll då typ.

Vi ses i Sverige!!

Gaaaah

Jag får typ panik. Igår låg jag i sängen från klockan fem till halv elva imorse. Vaknade av huvudvärk igen och grinade för att jag hade så ont. Tror att jag lider utav migrän. Imorgon blir det ju ett besök hos doktorn i varjefall så vi får väl se om han kan hjälpa mig med några starka tabletter eller något. Nu är det ju faktiskt så att jag även hostar och är förkyld men så här kan det inte vara varannan månad, det håller inte i längden. Jag vill bli frisk och känna mig helt okej. Är arg också för att jag inte kan gå till gymmet när jag mår på det här viset, känner mig typ lat vilket inte gör saken bättre. Frustrerad!
Syrran frågade mig om jag kan åka hem till Sverige om jag är sjuk och här kommer svaret: JA! Jag kommer må bättre snart plus att jag hellre åker hem till min familj och mina vänner och är sjuk där än ligger här i min ensamhet medans min pojkvän är i Italien.

Irriterad är jag på mig själv för tillfället. Mår inte bra i kroppen och det blir inte bättre att jag ställer högra krav på mig själv. När kroppen inte mår bra får huvudet lida, eller?!

Förkyld

Jag har ont i huvudet och i halsen, jag hostar och mår allmänt dåligt bara. På onsdag blir det ett besök till Dr. Van Hees. Han är min nya husläkare. Blir en massa spännande blodtest för att se om jag möjligtvis kan vara allergisk mot något eller om det är något annat konstigt. Det är inte normalt att vara så trött som jag är heeeela tiden, även fast jag gymmar typ 4-6 ggr i veckan. Det måste bero på något så det är på tiden att jag kollar upp det.
Hur mår ni by the way? Jag får ju aldrig några kommentarer så det kanske inte ens är någon som läser min blogg.
Nu ska jag ut på stan och leta efter PIIIIIIIP så att jag kan avsluta min överraskning till min pojkvän. Om ca 7 veckor kommer han att få den/det. Fram tills dess är det alltså en hemlighet!

Jaha

Det var strålande solsken imorse när jag cyklade iväg till gymmet för att köra kondition a' 1h. Nu störtregnar det.
Fick ett riktigt sug att lyssna på den här gamla, men härliga låten.


Flås flås flås

Visste ni att fettförbränningen startar efter 30 minuter av konditionsträningen. Innan det förbränner man bara socker.

Var ute och sprang imorse. Det var soligt med lite moln men efter halva rundan började det blåsa som attan och det var inte skönt att ha blåsen i ansiktet. Fick ont i bröstet tidigare än vanligt men tog mig igenom det också. I am so proud of myself.
Igårkväll var Sofie och jag tillsammans på gymmet igen. Hon var ju i New York i en vecka så det var ett tag sen. Massor med fokus på magen inför sommaren. Kunde ju vara kul att för en gångs skull slippa den där korven som har lagt sig på magen. Såklart tränar jag ju armar, ben, rygg och kondition också men för tillfället så har jag fått siktet in på magen. Den ska bort!
Bodybalance lektionen i tisdags kväll var tung. Wow, läraren hade ändrat några övningar och det kändes kan jag lova. Ryggen har lidit av träningsvärken från den lektionen.

Tror att jag tar med mig träningskläderna hem till Sverige nästa vecka, det är ju lätt att man tappar bort sig och blir lat när man har semester. Papa kanske skulle vilja spela tennis en kväll? Typ på torsdag?

Nu kommer Florance! Vi ska dricka teh. Tea-time som gamla engelska damer har nästan.

Surprise!!!

Igår när vi precis skulle till och provsmaka tårtan som jag hade bakat tidigare så blev jag överraskad rejält utav min pojkvän.
När jag satte mig vid köksbordet så stod det en vas med en stor bukett rosor i. Jag frågade vad det var för något, för den stod minnsan inte där tidigare. Jesse sa åt mig att kolla vad det stod i brevet och jag blev nästan lite generad. Jag rullade upp brevet och insåg att det var flygbiljetter hem till SWEDEN!
Min underbara pojkvän har bokat mig en resa hem så att jag kan träffa min familj och mina vänner när han åker till Italien på jobb nästa onsdag. Han har t o m ringt till min chef och bett honom att inte skriva upp mig på jobbschemat nästa vecka. Han har planerat det så bra att vi kan åka tillsammans till flygplatsen, jag behöver vänta i ungefär en timme dock på mitt flyg vilket inte gör mig någonting, och på söndagen när vi åker hem, (Jesse från Italien och jag från Sverige) så måste han vänta i en timme på mig tills mitt flyg landar. Hur perfekt är inte det?! Jag är mest glad över att Jesse verkligen förstod hur mycket jag ville åka hem. Jag började faktiskt gråta igår, för så glad blev jag. Han är såååååå omtänksam!

Delice kommer och hämtar mig på flygplatsen i Skavsta på onsdag kväll, jag kommer hem så sent så jag stannar hos henne över natten. På torsdag vill jag hem till farmor & farfar på lunch, så om någon familjemedlem ser detta kan ni hälsa dem att inte boka upp sig på torsdag förmiddag.
På helgen hoppas jag att det blir Stockholm med Patrik, kanske någon annan frivillig? Sen måste jag ju hinna med att göra så mycket annat. Umgås med min familj, framförallt kramas med min lillebror och syster, hörde rykten om att hon kommer hem också. Hälsa på morfar och umgås med cousin. Ittan kanske är hemma i Enkpg något? Vill hem NU!!!!

Tårta

Igår bakade jag en Monchou taart (översättning Monchou tårta), det var tydligen något typiskt holländskt. Om jag ska beskriva den i kort och gott så blir det ungefär en cheesecake med körsbärsöverdrag.
Resultat: läskigt god.
Jag blir allt mer stolt över mig själv och min mattlagning slash bakning. Den här tårtan gjorde jag på ungefär 40 minuter vilket inkluderar även shoppingen för ingredienserna.

Ingredienser:
  • 1 paket digestivekex original
  • 175 gram smör
  • 125 gram socker
  • 100 gram monchou (fransk ost)
  • 0,25 liter grädde
  • 1 påse klopvast (har seriöst ingen aning om vad det heter på svenska eller vad det ens är för något)
  • 1 påse vaniljsocker (aaah i holland köper man påsar så det blir väl ungefär 2-3msk vaniljsocker i svenska mått)
  • 1 burk körsbär (pajfyllning, har ingen aning om det gär att köpa i sverige men jag köpte på konservburk av märker HAK)

    Hur det gick till...
    Botten:
    Jag mixade digestivekexen med en stavmixer, smälte smöret och blandade ned det tillsammans med kaksmulorna. Sedan tog jag en form med avtagbar kant och satte fast bakplåtspapper i botten, eller hur man kan beskriva. Ni som bakar ofta förstår vad jag menar. Jag hällde i degen i botten på formen och tog hjälp med en sked för att platta ut så det  blev jämnt och fint i botten på formen.
    Fyllning: Jag blandade socker tillsammans med monchoun. Här stod det tydligt i mitt recept att man inte fick använda sig utav någon mixer utan enbart använda sina egna händer. Jag knådade ihop sockret och monchoun så det blev jämt och fint och tog även hjälp av en sked i slutet för osten är extremt klibbig.
    I en annan bunke hällde jag i grädde, vaniljsocker och klopvast (frågetecken?) och vispade tills det blev fluffigt. Sedan hällde jag över den smeten på monchoukrämen och blandade med sked tills det blev jämnt och fint.
    Nu var det bara att kleta över det på botten av pajen och sedan klutta på körsbären/krämen. In i kylen i ca 3 h. Färdig att servera! Om man inte gillar körsbär så finns det även här att köpa samma kräm fast med jordgubbar. Om ni bakar hemma i Sverige har jag ingen aning om vad man kan köpa, men ni hittar säkert på något. Även om det inte finns någon sådan kräm att köpa med frukt i så kan man ju kanske göra egen eller köpa frysta bär och lägga över, då blir ju inte heller tårtan så extremt söt.
  • Hur enkelt som helst!

    Tror ni den var god eller!?


    Good news... Maybe!

    Astrid (min pojkväns mama) kom till mig för några dagar sedan med en fatastisk idé som hon hade kommit upp med; Att fråga grannfrun, som är en gammal lärare, att lära mig Nederländska.

    Nu är det så att Astrid redan har frågat grannfrun som blev helt till sig och jättegärna ville ställa upp att lära mig språket, utan att ens ta betalt!!!! Såå, vi får väl se då om detta blir ett nytt avsnitt i mitt liv här i Hollandia.
    To be continued...

    M FOR MADONNA

    Min största idol är Madonna. NO JOKES! Såklart är min största dröm att få gå på en av hennes konserter.
    Eftersom att hon har sin konsert i sommar så funderar jag ju självklart på att gå på den för det är i stort sett det enda jag vill göra i sommar förutom åka till Skiathos. Men så var det ju det också... Skiathos kostar en hel del pengar. ÅÅÅÅHH jag vet inte hur jag ska göra. Jag vill ju så gärna gå Madonnas konsert. Eric har t o m köpt biljetter, då kanske man kan köpa en utav honom.


    En annan dag

    På vägen till gymmet ser jag alltid dalahästar i fönstret i ett hus. Idag när jag cyklade förbi jobbade en kvinna förfullt i trädgården till det huset. Jag gick fram till henne och frågade om dalahästarna.
    Hon berättade att hennes man täljde hästarna åt henne. De hade en dröm att någon gång i framtiden besöka Sverige.
    Det förblev en dröm. Hennes man avled för ett år sedan.


    Arg

    Jag är förbannad rent ut sagt. Idag skulle jag ha jobbat men se det blev inget jobb för mig.
    Igår natt när vi kom hem efter en födelsedagsfest såg jag att jag hade ett missat samtal från jobbet (obs; ett missat samtal). Det första jag gjorde imorse var ju såklart att ringa min manager som fortfarande låg och sov och bad mig ringa tillbaka senare därefter la av telefonen rakt i örat på mig.
    När jag precis har satt mig i tåget så ringer min telefon, det är en tjej uppe på kontoret som säger att jag inte behöver komma in och jobba idag. Det kanske var lite sent att säga det nu när jag precis har satt mig på tåget.
    Jag blir såå arg över det här eftersom att man hänger upp sitt liv på ett jävla jobb som man blir behandlad som skit från.  Igår kväll var vi på fest i en annan stad ungefär 1h ifrån oss. Det var meningen att vi skulle stannat kvar över natten för att även idag spendera hela dagen tillsammans med alla vänner och gå ut och käkat men det fick vi avboka eftersom att jag skulle ha jobbat idag. Vi kom hem ca 04.30 och jag somnade runt fem och jag gick upp kvart i tio. Spenderade helt onödiga pengar på tågbiljett och min egen tid.
    För det första, ett missat samtal är inte tillräckligt. Lämna ett röstmeddelande eller skicka ett meddelande. Hello, its 2012!

    Ja vad ska man göra idag då? Typ lägga sig i sängen bredvid en alkoholstinkande bakfull pojkvän och leka med datorn lite. Why not?!

    Muppar


    Såhär ser vi ut i Jesse's nya telefon!

    Run Forest, run!

    Okej, låt mig börja presentera mig själv som en icke aktiv (sportig) människa. Har nog aldrig vart heller, fast att man har hunnit prova allt från fotboll till konståkning i sina dagar.
    Nu har jag funnit ett stort intresse i fitness, som jag har skrivit om förut här i bloggen. Har vart en hel del på gymmet under lite mer än en månads tid nu och det har kanske inte gett så mycket resultat till utsidan men hej och hå här ska ni få höra... Imorse skippade jag gymmet för att istället gå ut och springa. Har inte sprungit sedan november förra året så var riktigt peppad att göra det igen. Sprang samma rutt som jag känner till och nu ni... Jag stannade inte en sekund för att vila under hela 5km. Det kanske låter jättefjuttigt för dem som springer varje dag men för mig var det verkligen otroligt. Det är första gången jag inte tog några pauser som jag alltid måste göra annars pågrund utav värk i bröstet. Dem sista 30 meterna började jag få ont men då kände jag att jag inte kunde ge upp! I MADE IT! Är verkligen stolt över mig själv.
    Om det fortsätter i den här takten så tänker jag springa 15km loppet i Nijmegen i November. Tycker att det är något man borde göra i varjefall en gång i livet, springa ett marathon. Vi får väl se...


    PANGkaka

    Idag blir det PANGkaka. Jag ska fixa det hade jag tänkt. Hade såååå gärna velat haft farmors recept på pannkakor nu men det har jag tyvärr inte så det blir väl något tråkigt recept hittat på nätet. Någon därute kanske har ett bättre recept?? Skicka gärna i kommentarsfältet.

    IKEA

    Imorgon är det fredag, då har min pojkvän lovat att ta med mig ut på en romantisk middag. På IKEA i Eindhoven. Jag har inte vart på IKEA på huuuur lääääänge sooooom heeeelst, inte OK, så det ser jag faktiskt fram emot. Har redan spanat in på hemsidan vad dem har på menyn, det hör ju till mig att alltid kolla upp. Höll på att få spader när jag såg att de serverade köttbullar med strips. SERIÖST?! So not svenskt at all. Verkligen holländskt. Allt som är friterat och fettigt måste finnas på menyer här verkar det som. Har ni hört talas om snackbar som finns här?
    Som tur är så såg jag att de även hade köttbullar med potatismos. Jag ska säga till Jesse att han måste köpa ALLT svenskt, typ flädersaft, Daimtårta aaah lite smått och gott. Nya sovkuddar  blir det i varjefall, det är en sak som är säker.

    Bye bye money

    Blev lite glad för 10 minuter sedan när jag såg att jag hade fått ett mejl från min försäkring. Det var ju såklart på nederländska så klart man blir glad innan man använder sig av google translate och inser att mejlet inte var sådär jättespännande. Men vad förväntade jag mig egentligen av ett brev från försäkringen? I mejlet stod det att dem har försökt dragit pengar på mitt konto x-antal gånger men inte lyckats, fast att jag har pengar på mitt konto och kollat så dem har rätt banknummer. HOWEVER, det var ju bara för mig att föra över de 450,85 euro till deras konto. Manuellt eller vad det heter på svenska!
    Bye bye money, see you another time...

    Moth**f**k**

    Hemlighet

    Jag håller på med en liten överraskning till min pojkvän. Kan tyvärr inte säga vad det är jag håller på med men kommer såklart visa er resultatet lite senare när han också vet vad det är. Tror inte att han läser min blogg, men man vet aldrig så det är lika bra att jag håller detta hemlighetsstämplat.














    Fett med bröst

    "Råkade" precis läsa om bröstförstoring med eget kroppsfett på Art Clinics hemsida. Det låter ju fantastiskt, att en människa med normalt BMI (20-25) kan göra en sådan operation. Man behöver bara ta bort lite från magen, stoppa in det i brösten och hoppas på ett bra resultat. För det dåliga är ju att man inte riktigt kan bestämma över formen som med ett inlägg av silikon t ex.
    Fett blir till bröst. Smart!
    Anyway, jag är lite uttråkad. Sorry om jag gjorde någon upprörd med detta inlägg.

    NELLY


    Vill ha, innebär även behöver ha! Oooh, shoppa Panos Emporio bikini på NELLY.

    Henk


    Ingen kan se mig om jag sitter här uppe.

    Hej kaffe, hej!

    Läste ni mitt inlägg om Senseo, the amazing kaffemaskin?
    Idag frågade jag Eric hur mycket kaffe han tar med varje år till Skiathos. Han räknade ut på sin mobil hur många pads/kapslar av Senseo han har med sig i bilen i år.
    Svaret blev: 4, 320 kasplar.

    Han lovade att ställa en Senseo maskin och lämna några kapslar i Town Houset så att mama kan få provsmaka när hon är där. Det tycker jag var snällt. Då kanske hon tycker så mycket om den att hon vill köpa en egen maskin när hon kommer hit i Juli.


    Påsken

    Oj, det vart en väldigt lång helg! Har hunnit med att göra rätt mycket sen i fredags.
    Helgen började med en helt otippad kväll i Nijmegen, det var inte alls planerat och dem brukar ju säga att de mest spontana kvällarna brukar bli dem mest lyckade. Så, även denna!
    Jesse och jag satt hemma ensamma efter att några kompisar hade vart över. Jag var jätteutråkad och föreslog massor med grejer man kan göra en fredag kväll. Jesse var inte direkt på hugget men efter lite tjat så gick vi ut på den lokala baren och direkt när vi klev innanför dörren träffade vi några bekanta som precis skulle till att åka till Nijmegen, och efter lite flirtande med pojkvännen så var även vi på väg till Nijmegen.
    Hade en suverän kväll.


    I lördags var vi medbjudna till Breda, en stor stad här i Nederländerna. Vi åkte hela familjen, Eric, Astrid, Silke, Jan, Jesse och jag till vänner till familjen och gick ut på en Diner/Show kväll. En Diner slash Show innebär någon typ av uppträdande samtidigt som man äter middag. Den här kvällen var temat Ik hou van Holland (översättning: Jag älskar Holland) Även fast jag inte förstod så mycket utav sångtexterna så var det faktiskt en riktigt trevlig kväll, förutom att huvudvärken från kvällen innan inte riktigt ville försvinna.


    I söndags var det jobb på schemat så det vart ingen lång sovmorgon då inte, även fast jag hade velat haft det. Kom hem på eftermiddagen och då blev det båttur i kanalen här i Cuijk. Jesse hade lagt i sin båt i vattnet bara för en dag. Kan bara säga en sak; SVINKALLT! Men det var kul ändå, också för att Björn åkte vattenskidor. Han måste vara galen. Vem åker vattenskidor när det är ungefär 11 grader ute? Eeeeeh...
    Har enbart bilder tagna med mobilen så ni får ursäkta kvalitén.

    Har ingen bild på Jesse's båt, lovar att ta en nästa gång han har båten i vattnet så att ni kan få se vad det är för båt han har. Den är supersnabb!

    Igår vart det jobb i några timmar igen, när jag kom hem så var det fullt hus. Eric och Astrid hade en massa vänner och bekanta över. Jesse och jag var båda väldigt trötta plus hungriga så vi anslöt inte till festandet. Det blev pizza istället på en närliggande pizzeria. Perfekt avslutning på påsken!

    Nu ska jag strax iväg och handla, vi måste fylla upp kylen igen. I förra veckan blev det en hel del FFF (Finishing Fridge Food). Tror det är på tiden för en storhandling. Senare idag: gymmet. Träna bort alla gifter ifrån helgen.
    Vi hörs snart!

    Fredag


    Jeans, vitt och rosa. Glad påsk!

    NELLY

    Ni har väl inte missat att ni får just nu 10% rabatt när ni uppger koden EASTER10 i kassan på NELLY.

    Min vän



    Min fina Jessicat. En bedårande skönhet!


    Efterlysning!

    Jag efterlyser någon som käkar Neovletta p-piller. Har råkat slänga innehållsförteckningen och är i stort behov av en sådan inom en snar framtid. Så, om någon av mina vänner råkar ha en sådan till övers hade ni jättegärna fått skicka över den till mig.

    Spegel, spegel

    I somras när jag bodde på Skiathos i Grekland, för er som absolut inte hade koll på att Skiathos är en ö i Grekland, så råkade jag tappa min handspegel på mitt stengolv så att den gick i tusen bitar. Jag hade tur som hade en hyffsat stor bit kvar så att jag fortfarande kunde se mitt fagra ansikte och lägga make-up. Den biten tejpade jag på en toalettrulle och vips så hade jag en ny, lite udda, men helt okej handspegel.

    När jag en dag plockade ögonbrynen hemma hos min pojkvän så blev han helt paff när jag satt med en toalettrulle uppe i ansiktet på mig själv. Han tyckte det var kul, medans jag själv tyckte att jag var smart.

    En dag frågade min pojkvän vilken min favoritfärg var, jag svarade mörkblå. Havsblå!
    Natten innan min pojkvän skulle åka tillbaka till Holland hade han en prsent till mig när jag kom hem från jobbet.
    det var en ny handspegel. Havsblå och silver.


    Senseo



    Det här är den mest populära maskinen för tillfället i säkerligen 90% av alla hushåll här i Holland. ALLA har i stort sätt en kaffemaskin a'la Senseo i sitt kök. Den är enkel att använda, snabb och framförallt billig. Priserna på denna underbara kaffemaskin varierar mellan allt ifrån 50euro uppåt till 150euro och mer.
    Jag lovar, den från 50euro är suverän och duger alldeles utmärkt. Padsen som vi köper i vanlig mataffär ligger på ungefär 3.70euro för 36pads. (Eftersom senseo är så populärt här är det många rabatterbjudanden och då sjunker priserna rejält)
    Har kollat runt lite på svenska hemsidor vad för priser det ligger på hemma i Sverige för den som är intresserad och maskinen går loss på alltifrån 600 svenska riksdaler och uppåt. Vet ej ifall det går att köpa padsen i vanlig mataffär eller om man måste beställa hem det över internet, men vad spelar det för roll? Man beställer ju hem i stort sett allt nuförtiden ändå över nätet så det kan man ju lika gärna göra med kaffepads.
    Den här kaffemaskinen är perfekt för t ex min mama. Hon är den enda som dricker kaffe hemma  nu när jag och syrran inte längre är där. Antingen så dricker hon pulverkaffe eller brygger kaffe som hon ändå kommer att behöva slänga bort. Och varför brygga onödigt kaffe som man ändå slänger iväg? Det kostar pengar, glöm inte bort det!
    Så, behåll din gamla bryggare för storfrämmandet men investera i en senseo som både ser bra ut och ger fantastiskt gott kaffe. Eller hur papa och Marianne?

    TOMORROWLAND



    Kolla in den här aftermovie från Tomorrowland förra året. FETT!! Nu börjar säsongen för alla stora fester här i Holland och Belgien. Vi får väl se vad man har råd till. Men jag får typ rysningar av att se det här.

    Välkommen 90-tal, du får stanna!

    Imorse blev det en body balance session. Mina ben känns återigen som överkokad spaghetti, och fan vad det känns bra! Nu ska celluliterna och fläsket bort... Hoppas jag på.
    På tal om träning, i förra veckan när jag var på gymmet så spelades en massa gamla klassiker från 90-talet. Hur kul är inte det att sporta till liksom?! Blev verkligen superpeppad att kämpa på ännu mer till Two Times, Rhythm Of The Night, Saturday Night och Cruel Summer. Har faktiskt t o m fixat hem lite musik till mig själv med gamla 90-tals dängor. I love it! Jag har så mycket minnen till just den typen av musik, eurodance? Minns när syrran och jag satt i bilen och sjöng till Shut up and sleep with me, vi frågade papa vad dem sjöng och han skrattade bara.
    Detta är helt klart ett Må Bra tips från mig till er som är ifrån samma generation, fixa hem lite 90-tals musik och NJUT!

    Björn

    Jag är inte sådär jätteglad över mitt resultat efter att ha gymmat i en månad nu. Tog nya mått igår tillsammans med Sofie. Armarna är detsamma som för en månad sedan, likaså benen. Det enda positiva är att jag har förlorat, (kan man säga så? jobbat jääävligt hårt är bättre att säga) 4,5 cm runt magen och några centimeter kring höfterna också. Vikten är densamma, hur är det möjligt? Kanske borde prova kosttilskott eller något. Jag är typ den enda i hela familjen här som verkligen tänker på vad jag stoppar i mig och jag verkar ha mest problem med att komma i form. Tänker skylla på grabbarna på gymmet, eller be dem visa mig ytterliggare sätt att träna på. Kanske även bara är jag som är lite för tidig med att hoppas på en förändring... Jag får se det så! Hur lång tid brukar det ta innan man ser resultat? Jag ligger inte på latsidan heller för den delen.

    På tal om något annat kul, som jag tycker är kul i varjefall. Min käresta behöver nya underkläder, och inte vilka underkläder somhelst... För en månad sedan fick jag i varjefall honom att testa ett tre-pack från H&M, just för att dem är billiga och säkerligen bekväma. Jag kan ju använda alla sorts underkläder liksom. Se så fel jag hade, H&M's underkläder passade inte på min pojkväns ägodelar.
    Men nu har jag förstått det som att killar/män inte är som oss tjejer/kvinnor. Tror att större delen kvinnor kan använda dem flesta typer av underkläder medans killar hittar sina favoriter och sedan är trofasta dem. Det går inte att ändra på liksom. Är det Björn Borg så får det stanna så liksom. Ingenting är bättre! Nu har jag förstått att det även inte har med priser att göra, att billiga underkläder inte skulle passa, utan det har verkligen helt klart med kvalitet att göra och hur killarna är byggda nedtill. Skulle inte förvåna mig och min papa har sina favoriter och skulle min styvmama köpa något annat åt honom så passar det sig inte. Säkert är min halvpapa exakt likadan och syrrans pojkvän och era pojkvänner. Fråga dem!


    Finns väldigt snygga Björn Borg att köpa på Nelly.se
    Tack Björn, du räddar många män!


    Skosked

    På svenska heter det skohorn, på nederländska heter det schoenenlepel (översättning skosked). Jesse sa att det är ifall man inte har ett skohorn hemma kan man enkelt använda sig utav en sked.
    Cousin och jag behövde testa.


    Resultat: Inte direkt så bra som ett skohorn.

    Sofie&Me


    En natt och en dag

    Somsagt var Sofie och jag iväg till Amsterdam i fredags kväll till lördag eftermiddag och hälsade på Sofies storasyster Lotje. Vårat främsta uppdrag var att på lördagen besöka Body Worlds, en utställning om kroppen och plastination av den. Vet inte hur jag ska förklara det när jag inte är särskilt intresserad själv och vet egentligen inte hur det går till men på något sätt så har de bevarat riktiga människokroppar i syror och skärt upp alla delar var för sig och sedan satt ihop dem igen. Det fanns även riktiga lungor där vilket var äckligt att se hur en rökares lungor ser ut och hur en icke-rökares lungor ser ut. En häst hade plastinerats t ex och det fanns en avdelning där de hade plastinerat embryon, foster och bebisar. Det var det jag tyckte mest om av hela exhibitionen. Var även foster från olika veckor som hade plastinerats. Sorgligt egentligen. Låter lite obehagligt att gå omkring bland döda men riktiga människor som har blivit uppskurna, plastinerade och ihopsatta igen för oss andra att kolla på av någon konstig anledning. Har dock inga bilder från utställningen, man fick inte ha med sig kamera. Jag har egentligen inga kommentarer om den här typ av utställning, är inte min grej tror jag. Är inte fascinerad över huvudtaget och det hade faktiskt inte spelat någon roll ifall alla människor, lungor, hjärtan, muskler, magar (you name it) hade varit gjorda av plast.

    However... Back to Amsterdam! Vi åkte alltså på fredagskvällen och kom fram runt 22 tiden till Sofies syster som bor mitt i centrum inte alls långt från central stationen. Vi bestämde oss för att gå ut och känna Amsterdams energi och det fick vi framförallt göra i De Wallen, mer känd som Red Light district. Alltså, om jag ska vara ärlig så måste jag erkänna att jag faktiskt gillar Red light. Är verkligen fascinerad av att det fortfarande är precis som det var på 1600-1700 talet. Okej, inte riktigt precis, men samma idé. Jag har den inställningen att jag mer ser det som ett museum än som en pågående kvinnohandelsindustri. Det får ni ta som ni vill men jag tycker att det är spännande och intressant att se hur alla tjejer/kvinnor står där i fönsterna och säljer sig själva. Eftersom jag själv inte är någon äcklig snuskgubbe eller sjuk i huvudet och köper sex så har jag ingenting emot att ta en promenad i Red light igen vid ett senare tillfälle. Men jag kan även tillägga här för att ni inte ska tro att jag är helt pantad att jag absolut inte stödjer prostitution, slavhandel, sexhandel, barnhandel och dylikt. Det finns säkert många av de unga tjejer som står där i fönsterna som trodde att de skulle få ett jobb här i Nederländerna när någon agent tog med dem och sen hamnade dem på en av de mest kända gatorna i världen, som prostituerade. DET är hemskt! Vill även tillägga att atmosfären var lite obehaglig, riktigt skumma typer hänger omkring där men också en hel del turister som bara vill se av ren nyfikenhet, typ jag.

    Vi gick vidare till en nyare del av Amsterdam som jag nu inte minns namnet på men som var helt utanför gamla staden och där stannade vi i en bar som låg precis vid vattnet och drack några öl. det vart en lugn kväll med massor av spännande storstadsintryck. Efter det gick vi vidare till en hemmafest hos en av Lotjes bekanta men Sofie och jag var trötta så vi gick hem för att sova.
    Dagen efter så hyrde vi cyklar och cyklade runt för att se Amsterdam. Jag rekommenderar verkligen att hyra cykel till alla ni som kommer att åka till Amsterdam någongång. Det är helt klat det bästa transportmedlet i den staden, man får se mer utav staden helt enkelt.

    Bråttom iväg

    Jag höll precis på att skriva ett inlägg om helgen som var då min pojkvän kommer in och ber mig göra mig klar för att gå till husläkaren och skriva in mig. Så uppdatering om helgen får bli senare helt enkelt. Sorry!

    Påskhare

    Jag börjar känna mig som en i gänget, i varjefall när det kommer till försäkring. Har nog inte nämnt det tidigare här i bloggen men försäkring är extremt dyr här i Nederländerna. Min landade på 110,15 euro... I månaden!
    Som tur är så blev ju jag och min pojkvän toeslagpartners (bidragspartners) för en månad sedan, vilket innebär att vi får ett bidrag, som är uträknat på vad vi tjänar under ett år, utbetalat en gång i månaden. Utan det bidraget så är det i stort sett omöjligt, okej inte riktigt, men nästan omöjligt att betala sin försäkring.
    Nu ska jag härnäst skaffa en husläkare och en tandläkare. Dem vill även att jag har typ ett slags utlägg eller historik från min tandläkare och husläkare i Sverige. Hmm... Måste prata med mama om det. Mycket man måste göra!

    RSS 2.0